Op veel gelegenheden waarbij we het leven vieren of herdenken vertellen we verhalen. Op al die beslissende of belangrijke momenten in ons leven, als we bij elkaar zijn, willen we ons verbonden voelen met elkaar. Daarom ben ik bij alles wat ik doe vooral verhalenverzamelaar. Van kleine tot grotere gebeurtenissen uit iemands leven. Ik verzamel ze, geef er betekenis aan en verweef ze vervolgens met het officiële moment. Dat kan een (ceremoniële) huwelijksvoltrekking zijn, een afscheid, een jubileum, een opening. Voor elk moment een passend verhaal.

Verhalenverzamelaar

Huwelijksambtenaar

Als huwelijksambtenaar ofwel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand voltrek ik officieel een huwelijk. Dit is officieel wanneer dit gebeurt op een huwelijkslocatie die door de gemeente is aangewezen en ik door het college van de desbetreffende gemeente ben benoemd. 

 

Sinds 2 april 2015 ben ik beëdigd en benoemd bij de gemeente Zoetermeer. Ook ben ik lid van Matrimonium, de vereniging van huwelijksambtenaren.

Ceremonieel spreker

Ceremonieel spreker kan ik zijn waar en wanneer ik wil. Waar en wanneer jullie willen.

Een ceremonieel huwelijk kun je vergelijken met het trouwen in de kerk.

Eerst trouw je op het stadhuis en vervolgens op de plek van jullie dromen door iemand die jullie hebben gekozen en die precies inspeelt op wat er bij jullie leeft.  Iemand die volledig meegaat met jullie wensen en in jullie verhaal duikt.

IMG_2090.jpg
proost

 Wensen en de mogelijkheden

Een ceremonie of speech voor elk moment

Voor elk belangrijk moment kan ik je aan een goed verhaal helpen. Wanneer je afscheid moet nemen. Van iets of iemand. Wanneer jullie de liefde opnieuw aan elkaar willen beloven. Wanneer jullie gaan trouwen of als je iets anders te vieren hebt.  Een moment van betekenis vraagt om een goed verhaal.

 

Is de lokatie van de ceremonie binnen of buiten, in een kerk, binnen de muren van een organisatie, een zaal of in jullie eigen tuin? Ergens in Nederland of in het buitenland? Wil je een speech zelf voordragen en wil je mijn hulp?

Vertel mij de ideeën en ik vertel met plezier wat er allemaal kan. Bel mij gerust voor meer informatie of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Trouwen in Zoetermeer

Door de gemeente Zoetermeer ben ik benoemd als huwelijksambtenaar.  Wanneer jullie in Zoetermeer willen trouwen kan dat via de “koninklijke weg”. Dat wil zeggen dat deze procedure geheel volgens vastgestelde afspraken en regels van de gemeente verloopt.

Bruiloft band
net getrouwd

Ceremonieel huwelijk

 

Alhoewel een kerkelijk huwelijk minder vaak voorkomt dan vroeger lijkt het ceremoniële huwelijk toe te nemen. En dat is niet zo vreemd want bij het ceremoniële huwelijk is bijna alles mogelijk. Voor de wet trouwen jullie nog steeds op het stadhuis. Dat kan op sommige dagen goedkoper of kosteloos. En daarna gaat het dus geheel zoals jullie dat willen.

 

Tarief

Elk mens is verschillend. Omdat geen enkele ceremonie identiek aan een ander zijn ieders specifieke wensen bepalend voor het uiteindelijke tarief. 

 

Een eenvoudige speech voor een huwelijk of ceremonie heb je al voor 320,00 ex BTW

Wil je dat ik jouw ceremonie verzorg dan kan dit al vanaf 695,00 ex BTW

Echtpaar